Opinie - Amelia*PL - Hodowla kotów tajskich - koty syjamskie klasyczne - rodowodowe koty tajskie - koty rasowe -kot tajski.

Przejdź do treści

Opinie

Nasza hodowla istnieje już kilkanaście lat. Dlatego też, chcialabym Państwa prosić,
o wystawienie nam opinii.
Zwłaszcza osoby, które mają już od nas kotka czy też więcej kotków :)
Jeśli możecie, to napiszcie o poczynaniach swoich sierściuszków, o tym jakie są.
Czy są dla Was w jakiś sposób szczególne i wyjątkowe.
Czy decyzja o wzięciu kota tajskiego była słuszna, czy też nie :)
Będę się cieszyć z każdego wpisu.i każdej opinii.
Za każdy bardzo serdecznie dziekuję :)

Opinia o hodowli Amelia*PL oraz o kotach pochodzących z tej hodowli.
23 komentarze

1 2 3
jolanta ramza
2019-09-15 20:33:36
A ja posiadam od P Ani kotka Tashiego ale teraz nazywa sięTymoteusz i jest bardzo kochanym kotkiem, bardzo gadatliwym i całusnyma także przytulaczem. Wszystkie kotki sa przecudne, jestem zakochana w tej rasie.
Bozena
2019-09-14 12:48:02
PO zapoznaniu się z poprzednimi zadowolonymi posiadaczami kotków od P Ani pragnę dółączyć do grona Jestem posiadaczką kotka Alojshy który dołączył do naszej rodzinki Jest bardzo mądrym kotkiem posłusznym Zawsze towarzyszy nam w naszych zajęciach Bardzo dziękuję P Ani za włożone serce w wychowaniu kotka
Ania
2019-03-15 20:35:26
Od już 12 lat towarzyszą nam taje od Pani Ani - 2 kotki i kocurek. To niezwykle empatyczne, inteligentne i obdarzone poczuciem humoru kociaki. O kotach i ich cudownych cechach można spokojnie napisac książkę i zrobic piękny fotoalbum. O hodowli i Hodowczyni można pisac w samych superlatywach - Pani Ania prowadzi tzw. koci chów łóżkowy ( kociaki są otoczone miłością i czułością od urodzenia i potem dokładnie taką czułośc i miłośc oddają, są niezwykle empatyczne, wdzięczne i kontaktowe - super socjalizują się z innymi zwierzakami), Pani Ania zawsze służy pomocą i radami, żadnego pytania nie pozostawia bez odpowiedzi, cierpliwa i pomocna, interesuje się losem swoich kociaków. Słowem najlepsze koty z najlepszej hodowli.
Krzysztof
2019-03-09 14:37:57
Mamy kocurka Frania z hodowli Pani Ani. Jest przemiły, towarzyski i bardzo mądry. Tak wspaniałego kota w rodzinie jeszcze nie mieliśmy. Każdy kto do nas przychodzi w gości jest odrazu nim oczarowany, bo czarowac potrafi ;) Jest to zasługa socalizowaia go od małego kocurka, co nie w każdej hodowlii przeprowadzane jest w taki sam sposób. Nasz Franio kocha ludzi, a my jego :)
Małgorzata
2019-03-06 22:56:17
Miałam kocurka z hodowli Pani Ani, nazywał się Bazyliusz (bazik, bazylek). Był cudownym radosnym, ciepłym, mądrym i pięknym kotem. Doskonale zsocjalizowanym, nigdy nie okazywał agresji. Uwielbiał bawić się z psem Coco (sznaucer miniaturowy). Kiedy Coco odszedł, do mojej rodziny dołączył york, maluszek. Mój Bazylek wykazywał w stosunku do szczeniaka niesamowitą troskliwość, uczył go drapać drapak, mył go jak matka kotka myje swoje kociaki, opiekował się nim a mały piesek biegał za nim jak za matką. Po takiej kociej opiece zdaje mi się, że mój Lucuś ma trochę cech kocich, dalej próbuje drapać drapak, wskazuje na meble i układa się na nich jak kot. Bazylek był bardzo gadatliwym kotkiem, ten kot potrafił prowadzić dialogi w swoim kocim języku. Przybiegał na powitanie, przychodził gdy wołała się go po imieniu. Nauczył się też kilku sztuczek, np. dzwonił dzwonkiem kiedy chciał smakołyk, czasami dzwonił dzwonkiem na prośbę. Mogłabym długo o nim pisać, był członkiem mojej rodziny. Odszedł na zawsze a ja już nie spotkam w swoim życiu tak cudownego kociego przyjaciela. Był jedyny, niepowtarzalny ciepły , łagodny, przytulaśny, i przepiękny. Polecam wszystkim tą hodowlę, te koty są tak cudowne bo oddają miłość jaką były otaczane przez Panią Anię.
Halina
2019-03-05 21:17:11
Na mojego Leonka z hodowli Amelia czekałam dosyć długo. W tym czasie wielokrotnie rozmawiałam z panią Anią na temat charakteru tajskich kotów i możliwości socjalizacji kotka z rezydentką, kotką bengalską. Otrzymałam dużo praktycznych informacji, pani Ania wskazywała też na trudności, jakie mogą wystąpić podczas socjalizacji kotów, byłam uprzedzona, że może być różnie.
Otrzymałam wspaniałego, zrównoważonego i radosnego kota, który potrafi przytulać się, mruczeć z zadowolenia i przychodzić na powitanie.
To kot, który ma charakterek i jak chce, to potrafi postawić na swoim.
Ale jak tu nie ulec spojrzeniu przepięknych, niebieskich oczu🤗
Czasami lubi sobie pogadać i chwile dyskutujemy na różne tematy.
Pani Ania zawsze odbiera moje telefony, doradza, rozprasza wątpliwości, pomaga.
Było to ważne zwłaszcza na początku, kiedy kotek przechodził okres aklimatyzacji.
Bardzo ważne jest to, że pani Ania naprawdę kocha swoje koty i wkłada serce w prowadzenie hodowli. Od razu widać, że los kota, którego oddaje nie jest jej obojętny.
Dzięki temu mój Leon jest nie tylko śliczny, ale i zdrowy i ma wspaniały charakter.
Iwona
2019-03-05 20:21:17
Mój Rodi mieszka z nami już 3 lata. Długo szukałam rasy która odnajdzie się w domu z małym dzieckiem. Po rozmowie z Panią Anią podjęłam decyzję i nie żałuję. To bardzo cierpliwe mądre i kochające stworzenie. Przytula się do mojej 4 letniej córki i ostatnio zaprzyjaźnił się z psem...
Malgorzata
2019-03-05 08:22:51
Rasę zwaną kiedys syjamską poznałam jako dziecko (50 lat temu) kot charakterny ale cudowny, kochający. Po wielu latach usłyszałam o powrocie tej rasy w dawnym wydaniu. Do Amelii trafiłam przypadkiem, i ... oczywiście mam kota, 5 lat mieszkam z Filutem Filem zwanym (oraz Silverem ale to inna bajka). Co najważniejsze Fil jest pieszczochem, zadnej agresji, wszysko to co opowiadala o nim p. Anna jest prawdą. To bardzo ważne by hodowca wiedział jak najwiecej o swych podopiecznych i tak jest.No i staly kontakt... rozmowy,smsy to nie tylko hodowla, to prawdziwy dom koci.
Aneta
2019-03-04 18:33:58
Nasz Lucuś opętał swoją urodą, wdziękiem i charakterem całą rodzinę 😊 To dzięki pani Ani i jej hodowli kotków tajskich mamy to cudo😍
Krzysztof
2019-03-04 14:55:48
Bajka to kotka idealna pod każdym względem, nie odstępuje mnie na krok jak pies albo jak papuga siedzi na ramieniu:) Wspaniale zresocjalizowana i przygotowana przez Panią Anię do dalszego domu. Polecam wszystkim tą hodowlę bo jest wspaniała i kontakt z Panią Anią również.
1 2 3
Wróć do spisu treści